PR-byråer i Sverige

PR ByråOmsättningVinstmarginalAntal anställda
Kreab2418,8176
Hallvarsson & Halvarsson1732,51115
JKL18713,9555
Prime Public Relations1019,9486
Gullers Grupp AB796,1641
Jung Relations672,1640
Solberg Kommunikation553,9247
MSL Stockholm53-2,0324
Narva Communications4916,9930
Patriksson Communication479,5929
More PR610,015
Starcom
Ullman PR
Spotlight PR2619,5920
Deportivo290,4019
Mindmakers PR
New Republic
Rippler Communications
Welcom
Wenderfalck
Springtime

Vad gör PR-byråer?

PR-byråer hjälper till vid mediainvesteringar, kommunikation, säljdrivande PR och en del arbetar även med affärsutveckling och rådgivning. PR-byråer främjar företag eller privatpersoner via redaktionella texter . Detta är känt som ”förtjänad” eller ”fri” media – med texter som du hittr på webbplatser, tidningar, tidskrifter och TV-program – jämfört med ”betald media” eller traditionell reklam.

Varför anlita en PR-byrå?

PR-byråer och reklambyråer har samma mål: att marknadsföra sina kunder och stärka varumärket och göra dem framgångsrika, spännande och så relevanta som möjligt. När du använder sig av en professionell PR-reklambyrå uppskattar många företagare den tid som de kan spara. Det är ingen hemlighet att företags marknadsföring och annonsering är tidskrävande uppgifter, särskilt om du inte jobbat med det tidigare. Om du väljer att låta en professionell PR-reklambyrå hantera ditt företags marknadsföring och reklam, kommer du förmodligen kunna fokusera på andra viktigare uppgifter.

Att göra jobbet själv eller ta hjälp av en PR-byrå?

Om du är en liten till medelstor företagsägare kanskedu letar efter sätt att förbättra din kundbas och dina vinster i allmänhet. Du kanske är intresserad av att starta en ny marknadsförings-eller reklamkampanj. När det gäller företags annonsering och företags marknadsföring, kommer du att upptäcka att det finns ett antal olika alternativ. Många företagare väljer att göra sina egna direkta marknadsföringskampanjer, medan andra väljer att använda sig av en professionell reklambyrå.

När det gäller att avgöra vilken marknadsföringsstrategi är bäst för ditt företag, kommer du vill undersöka fördelarna och nackdelarna med varje alternativ.

När du använder tjänster av en professionell reklambyrå uppskattar många företagare den tid som de kan spara. Det är ingen hemlighet att affärs marknadsföring och affärs reklam är tidskrävande uppgifter som kräver specialister särskilt om du är obekant med processen.

Förutom sparade tid, med hjälp av tjänster från en professionell reklambyrå får du ofta professionella resultat. Många reklambyrå anställda har erfarenhet av affärsreklam och företags B2B-marknadsföring. De flesta reklambyråer har tagit sig tid att forska och testa olika marknadsföringsmetoder. Detta innebär att de vet vilka tillvägagångssätt som är framgångsrika och vilka som bara är ett slöseri med tid och pengar.

En av nackdelarna är kostnaden. Att anlita en professionell reklambyrå kan vara ganska dyrt. Trots kostnaden för att göra det tycker många företagare att det är väl värt kostnaderna. Faktum är att många ser det ur en en investering som de sannolikt kommer att se en avkastning på.